Бургаски деца с увреждания ще могат да ползват целогодишно водна терапия в басейн

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Общинският плувен комплекс в „Меден рудник“ има два басейна – голям и детски. От 7 до 13 февруари се налага временно да спре функционирането на малкия. Дотогава там ще бъде преместена и монтирана платформата от открития басейн „Флора“.

Така Община Бургас ще осигури възможност на децата с увреждания да бъдат рехабилитирани във водна среда целогодишно. Тази терапия е доказано ефективна. Децата също я харесват и посещават с желание.

Община Бургас се зае с преоборудването след сигнал от група родители, поискали и през зимата да водят децата на водна терапия. Когато то приключи, басейнът ще е достъпен за всички малчугани, здрави или с увреждания.

В дните до 13 февруари няма да работи само детският басейн в „Меден рудник“! Големият остава отворен за посещения.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж