Централната избирателна комисия обяви нова обществена поръчка за още 1600 машини за гласуване

Подобни
Новини

Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://xn--b1amte3c.xn--90ae
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.

Централната избирателна комисия обяви нова обществена поръчка за покупка на още 1600 машини за гласуване. Този път тя е с максимална прогнозна стойност от 8,680 млн. лв. без ДДС, стана ясно по време на заседанието на Комисията.

В процедурата на договаряне без предварително обявление ще бъдат поканени да участват “Сиела Норма”, “Информационно обслужване” и “Смартматик’. Те могат да подадат оферти до 23,59 ч на 8 октомври.

До новата процедура се стигна, след като подадените оферти от “Сиела Норма” и “Информационно обслужване” надвишаваха максималната прогнозна цена, посочена в процедурата – 9,5 млн. лв. Сега тя е по-ниска, но от процедурата е отпаднало закупуването на 26 000 флашпамети, което се предвиждаше в прекратената поръчка.

Сега към всяка от 1600-те машини се предвижда да се доставят батерии, удължители, по 5 смарткарти и по 2 флашпамети.

снимка: БНР

Идеята е за изборите 2 в 1 на 14 ноември да се осигурят общо над 12 300 устройства. Така комисията ще може да постави по две машини за гласуване в секциите с над 320 избиратели. 

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж