ЦИК отказа да регистрира партията на Божков за предстоящите избори

Подобни
Новини

Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://xn--b1amte3c.xn--90ae
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.

10 партии са се регистрирали за изборите за народни представители на 14 ноември. 12 партии са регистрирани за двата вида избори – както за НС, така и за президент. Отказана е регистрация на „Българско лято“ заради непредставен пълен комплект от документи. Това обяви говорителят на Централната избирателна комисия Росица Матева в началото на първия брифинг на комисията.

„От коалициите имаме регистрирани само две партии за изборите за Народно събрание и пет партии за изборите за президент и вицепрезидент“, обясни Матева.

От думите й стана ясно, че в момента тече регистрацията на инициативнте комитети за издигане на кандидати за президент и вицепрезидент, като до момента са подали документи два комитета, но все още ЦИК не е взела решение за регистрирането им.

Матева обяви, че прогнозният брой на секциите, на базата на предварителните избирателни списъци, е  11 643, а избирателите са над 6 млн.

Стана ясно още, че ЦИК ще обяви нова поръчка за закупуване на допълнителни 1600 машини, тъй като предходната беше прекратена заради подадените две оферти, които значително надвишаваха предвидения бюджет от ЦИК, който беше в размер на 9,5 млн. лв. От думите на Матева стана ясно още, че ще обсъдят дали броят на машините ще остане 1600 или ще бъде завишен.  Тя уточни, че Министерството на финансите има готовност да предостави необходимите средства за закупуването на допълнителните устройства.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж