Цунами удари Крит

До този момент няма информация за пострадали хора

Подобни
Новини

Сергей Тодоров
Сергей Тодоровhttps://xn--b1amte3c.xn--90ae
Сергей Тодоров е главен редактор на информационния сайт NewsOne.bg. Работил е като репортер в няколко национални телевизии, както и в печатни , и в онлайн издания. Автор е на редица материали и разследвания. Завършил е „Политология“ в УНСС.

Цунами удари Крит. По-рано през деня земетресение от 6,3 по Рихтер разстърси острова.

Земетресение от 6,3 по Рихтер разтърси Крит | NewsONE

До този момент няма информация за пострадали хора.

Църквата „Агиос Николаос“ в Ксирокампос, Сития, се срути, а има и съобщения за щети в по-широката област на община Сития, съобщава „Катимерини“.

Земетресението е усетено в целия Крит и Егейските острови, а в Ираклион хората са излезли на улицата от страх да останат в домовете си. Малко след труса е последвало вторично земетресение с магнитуд 4 по Рихтер по-близо до Закрос, което е предизвикало свлачища, съобщи БНТ.
Според местни медии, са регистрирани щети на стари сгради, а предмети са паднали върху къщи и магазини, главно в района на Сития.

Пожарникарски екипи са на линия, а на училищата е наредено да се евакуират.
Гръцката полиция провежда патрулиране с наземни и въздушни средства за наблюдение в по-широкия район на югоизточен Крит, а бреговата охрана има повишена готовност в крайбрежната зона за възможност от по-голямо цунами.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж