„Цветовете на пожара“ в разпространение от 12 май

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Величествената костюмна драма „Цветовете на пожара“ на режисьора Кловис Корнияк тръгва в регулярно разпространение в България от 12 май. Тази високобюджетна продукция с внушителна кинематография, бляскави актьорски превъплъщения и незабравима музика е майсторска адаптация на едноименния роман на Пиер Льометр и вече пожъна възторжени отзиви като част от програмата на Синелибри 2022. Льометр е известен у нас и с романа шедьовър „Ще се видим там горе“, екранизиран през 2017 г. под режисурата на Албер Дюпонтел.

„Цветовете на пожара“ (Франция, Белгия 2022), оригинално заглавие: Couleurs de l’incendie, 135 мин., историческа драма с елементи на трилър и мелодрама. Режисьор: Кловис Корнияк. Сценарист: Пиер Льометр

Във филма участват: Фани Ардан, Леа Дрюкер, Беноа Пулворд, Оливие Гурме, Алис Изааз, Кловис Корнияк, Албан Льоноар, и др.

Анотация:

Париж, 1927 г. След смъртта на баща си Мадлен Перикур трябва да наследи финансовата му империя, но става жертва на заговор, който я води към разруха. След като синът й Пол извършва неочакван и трагичен акт, Мадлен, видимо крехка и уязвима жена, е решена да си отмъсти. Изправена пред враждебността на мъжете, покварата на средата, амбицията на обкръжението си и алчността на своето време, тя трябва да вложи много енергия, изобретателност и доза лукавство, за да оцелее и да изгради живота си отново. Задачата й е допълнително усложнена от факта, че по това време Франция вече е полазена от езиците на огъня, който ще опустоши Европа. 

Действието се развива на фона на реални политически събития от смразяващия период на възхода на Хитлер и нахлуването на мрака в човешката душа, до голяма степен улеснен от периода на Голямата депресия във Франция, от ширещата се апатия и от подценяването на надигащата се опасност. На този фон главната героиня намира сили не просто да оцелее насред нищета и отчаяние, а да изобличи и накаже коварството и безскрупулността на хората, които са се възползвали от нея, да възстанови достойнството си и да се погрижи за сина си.

Фестивали и отличия:

2023 Номинация за „Сезар“ за най-добър костюмен дизайн

2023 Номинация за „Сезар“ за най-добър дизайн на продукция

2022 Номинация за награда Crème de la Crème от Международния филмов фестивал във Варшава

Трейлър: 

От 12 май 2023 г. „Цветовете на пожара“ ще бъде част от програмата на киносалоните в цялата страна. 

Филмът се разпространява от „Синелибри“ с подкрепата на ИА „Национален филмов център“. 

Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ по програма „Програма за възстановяване и развитие на частни културни организации”.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж