Дарители купиха линейка на МБАЛ “Рахила Ангелова” в Перник

Подобни
Новини

Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://xn--b1amte3c.xn--90ae
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.

Болницата „Рахила Ангелова” в Перник се сдоби с чисто нова линейка. За придобивката съобщиха от лечебно заведение.

Тя е закупена с помощта на дарителите Пламен Бонев, Давид Бонев, Васил Альошин и Александър Александров. Те са обещали скоро да осигурят и необходимото оборудване за санитарния автомобил.

От лечебното заведение уточняват, че общо 25 дарители – физически и юридически лица, са се отзовали на започналата в началото на ноември кампания за закупуване на линейка за транспортиране на пациенти.

От там обясняват, че до момента те са разполагали с три линейки, две от които са напълно неизползваеми и трябва да бъдат бракувани. Единственият автомобил в движение е в лошо техническо състояние, много амортизиран, физически остарял и се използва почти ежедневно повече от 20 години.

Според медиците транспортирането на пациенти с него е рисковано както за водачите на линейката, така и за самите пациенти.

Средствата от останалите дарители ще се използват за закупуване на допълнително оборудване за новата линейка.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж