“Дъждовен фънк” или Wet Pebbles с нов клип и песен

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

“Дъждовен фънк” е третата официално реализирана авторска песен на поп-суинг групата Wet Pebbles. Записана е в Българското национално радио като награда за дебют на бандата с песента им “Магията се завъртя” – финалист от конкурса Пролет 2021г.  “Дъждовен фънк” е сред финалистите през следващата 2022 година. Музиката и текстът са дело на Teddy Velvet, а аранжиментът – на цялата група. Открояват се цигулковите сола на Бояна Желязкова-Зарева, фънки-бас линиите на Данаил Брезов и гръмотевичният груув на Невена Григорова (барабани). По записа работеха звукорежисьорите Константин Райдовски и Михаил Михайлов, и изпълнителният продуцент на Музикална къща – БНР – Мая Райкова. Преди няколко дни излезе и официалното видео към песента, дело на талантливия Ваню Кръстев. Видеото е снимано в емблематичния Sofia Live Club.

“Дъждовен фънк” е песен за любовта, дъжда и Космоса. Текстът й разказва за лирическа героиня, която пътува в междуградски автобус по магистрала “Тракия”. Автобусът прилича на кометата “Хейл-Боп” и лети под проливен дъжд. Градинарят, в когото тя е влюбена, я чака някъде в София, поливайки розите в двора, така както дъждът и солата на Стен Гец се изливат от небето като “Дъждовен фънк”.

Линк към песента и клипа в youtube:

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж