“Демократична България” обсъжда подкрепа за кабинет на ПП без да участва в него

"Без коалиционно споразумение няма да стане", смята Борислав Сандов от "Зелено движение"

Подобни
Новини

Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.

“Демократична България” обмисля вариант за парламентарна подкрепа на редовен кабинет на “Продължаваме промяната” без да настоява за министерски кресла в него. Това стана ясно от изказване на съпредседателя в оставка на “Зелено движение” Борислав Сандов пред bTV. Сандов отчита като позитив възможността да се водят преговори по политики, преди обсъжданията на лицата, които ще заемат министерски постове.

“Ние трябва да отчетем нашата електорална тежест. Без коалиционно споразумение няма да стане. Знаете, че имаме различия с някои от партиите. Парцелирането на правителството няма да подобри ситуацията”, смята той.

По негово мнение добре структурирано коалиционно споразумение е единственият вариант да се даде сигурност и предвидимост в съвместната работа на партиите, които са разделени от принципни различия.

“Работата на групите тази седмица е да отсеем спорното от безспорното, а когато отсеем безспорното, ще остане само спорното. Надявам се там да проявим отговорно поведение и да намерим най-добрата за страната формула”, каза Сандов.

Той допълни, че не е получавал предложение да поеме министерството на околната среда и водите, но призна, че неговата партия е единствената, която разполага с капацитет за справяне с кризите, които тормозят ведомството.

“Срещу МОСВ има четири наказателни дела и 15 наказателни процедури. Само ние можем да изведем това министерство в положителна светлина”, завърши съпредседателят на “Зелено движение”.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж