Ден на национален траур в България

Той е в памет на жертвите на пожара в дом за възрастни в село Рояк и на тежкия инцидент с автобус на магистрала „Струма“

Подобни
Новини

Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://xn--b1amte3c.xn--90ae
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.

24-ти ноември е Ден на национален траур в България.

Той е в памет на жертвите на двете трагедии – на пожара в дом за възрастни в село Рояк и на тежкия инцидент с автобус на магистрала „Струма“.

При пожара във варненско загинаха деветима възрастни, а на 23-ти автобус с македонска регистрация се запали на АМ “Струма”, край с. Боснек. Загинаха 45 души. Това е най-тежката автобусна катастрофа в Европа за последните 10 години.

Огнена трагедия на “Струма”: 45 души загинаха след пожар в македонски автобус | NewsONE

Разследващите трябва да установят причините за жестоката трагeдия. Основните версии засега са две – човешка грешка или техническа неизправност. Експерти коментираха, че има проблеми и несъответствия при изграждането на скоростната отсечка.

Все още магистралата е отворена само в посока София. В посока Дупница е предвиден обходен маршрут през Радомир.


В Република Северна Македония е обявен тридневен траур. Знамената на държавните институции са свалени наполовина.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж