Ден на розовата фланелка в Ловеч

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Учениците на Община Ловеч на 22.02.2023 г. отбелязаха Международния ден за борба с училищния тормоз. Денят се чества всяка година  в последната сряда от месец февруари и е познат като „Ден на розовата фланелка“.

Под мотото: „Доброто започва от нас“ в инициативата на Местната комисия за борба срещу противообществени прояви на малолетните и непълнолетните  /МКБППМН/ се включиха 14 училища:  ОУ „ Проф. Димитър Димов“, ОУ „Христо Никифоров“, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Ловеч, „ОУ „Васил Левски“, ОУ „Панайот Пипков“, СУ „Тодор Кирков“, СУ „Св. Климент Охридски“, ПГМЕТ, ППМГ, ПГИТУ, ПЕГ „ Екзарх Йосиф I“,  НПГВМ „Проф. д-р Димитър Димов“, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ с. Александрово и ОУ „Васил Левски“- с. Малиново.

Всеки клас отправи своите послания, написани върху розови листи с отпечатани „фланелки“ с мотото на кампанията, които закичи на символично дърво, предоставено от МКБППМН – Ловеч. Дървото „разцъфна“. 

„Насилието не е решение. Да бъдем добри, толерантни, да уважаваме другите и да показваме добро отношение, да се усмихваме повече един на друг“ – това са само част от посланията. Розови балони полетяха в небето в знак на съпричастност с днешния ден.

Целта на събитието е младите хора да изразят своето безкомпромисно отношение към тормоза в училище и да изкажат своята съпричастност към световната кауза за борба срещу насилието. Мероприятието доказа, че децата могат да бъдат активни, отговорни и стремящи се към уважение един към друг.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж