Депутатите наложиха мораториум върху цените на тока, парното и водата

Подобни
Новини

Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://xn--b1amte3c.xn--90ae
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.

Депутатите наложиха мораториум върху повишаването на цените на тока, парното и водата.

Предложението беше на ГЕРБ-СДС и беше прието със 186 гласа “за”, два „против“, а други двама се въздържаха.

От трибуната се чуха обвинения, че това решение е незаконно, но на този етап мораториумът е факт.

Той идва на фона на очакваното след Нова година, поскъпване на топлоенергията средно с над 16 на сто за страната и средно повишение на цените на тока с 11%.

“Искам да благодаря на всички, че подкрепиха нашето предложение за проект на решение за мораториум на цените на ел. енергията, топлоенергията и ВиК- услугите. Считам, че демонстрирахме загриженост към българските граждани и към българския бизнес, които са поставени месеци наред в тежки условия на оцеляване”, заяви от трибуната вносителят на проекта за решение Десислава Атанасова.

Виктория Василева от ИТН пък благодари на ГЕРБ.

“Благодаря на г-жа Атанасова още веднъж за предложението, което подкрепихме”, каза тя.

Преди това народните избраници създадоха две нови комисии. Едната предстои работи върху правилата за работа на депутатите, а другата ще начертае пътя за справяне с енергийната криза.

Сформирането им беше съпроводено с нажежени дебати. Смяната на председателя на комисията, занимаваща се с изработването на промяната на правилника в НС предизвика полемика.

Дотук се стигна, след като Лена Бориславова подаде оставка като депутат, за да оглави политическия кабинет на премиера. Според опозицията обаче, наследникът й Настимир Ананиев е неспособен да се справи с отговорната задача и не е подходящ за поста.

Разрешаването на енергийната криза също раздели народните избраници – едни се обявиха срещу създаването на такава комисия, а за други тя е пътят към решаването на проблема.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж