Директорът на НАП разследва руска петролна компания у нас

Румен Спецов е бил на специално посещение в Румъния, за да се запознае и там с дейността на фирмата

Подобни
Новини

Сергей Тодоров
Сергей Тодоровhttps://xn--b1amte3c.xn--90ae
Сергей Тодоров е главен редактор на информационния сайт NewsOne.bg. Работил е като репортер в няколко национални телевизии, както и в печатни , и в онлайн издания. Автор е на редица материали и разследвания. Завършил е „Политология“ в УНСС.

Директорът на Националната агенция за приходите Румен Спецов заяви, че се разследва голяма руска петролна компания в България. Това заяви той пред румънския вестник „Либертая“.

Директорът на НАП е бил на специално работно посещение в северната ни съседка, защото компанията развива дейност и там.

Той отбелязва, че компанията през последните 10 години отчита загуби, въпреки че е една от най-големите на пазара в страната. Спецов уточнява, че около нея има куп други фирми, включително български, които работят по такъв начин, че печалбите се оказват в Швейцария или офшорни компании. По същия начин компанията действала и в Румъния. Въпреки настояването на журналиста Спецов отказва да назове името й, въпреки че е очевидно коя е компанията.

Той коментира и антикорупционната политика на Румъния в областта на данъците. „Второто нещо е данъчната система. Изглежда, че прилагаме подобни стратегии за ниски преки данъци, като същевременно увеличаваме събираемостта и намаляваме сивата икономика. Ние работим отлично с ANAF(румънската НАП) в областта на ДДС измами с участието на български и румънски фирми и непрекъснато развиваме сътрудничеството си”, заявява Спецов пред румънската медия.

Оказва се, че българските данъчни имат по-високи заплати от румънските си колеги. Началната заплата е 700 евро плюс тримесечни бонус, разказва Спецов. Шеф на отдел получава 2000 евро и бонуси.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж