Дивата природа на Европа и гиганти от ледниковия период

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Viasat Nature представя шест от най-големите, най-редки и най-бързи животни в Европа; какви са предизвикателствата за тях в променящия се свят, как им влияе изменението на климата и как защитават местообитанието си от човешкото въздействие? „Дивата природа на Европа“ дебютира на 6 февруари, понеделник, от 20:00 часа.

По повод тази премиера най-зеленият ТВ канал от семейството на Viasat World събира всеки делничен ден от 20:00 часа любимите си поредици за европейски пейзажи и диви животни, посещавайки Норвегия, Шотландия, Швейцария, Уелс и Германия.

Два дни по-рано, в събота, 4 февруари, дебютира „Мамутите: гиганти от ледниковия период“ – от 18:00 часа. Световноизвестният експерт по мамутите Дик Мол проследява тези гиганти от ледниковия период назад до техния дом в Намибия и разкрива напълно запазени кости от мамути, намерени в дълбоко замръзналата земя. 

Copyright © Off the Fence

Дивата природа на Европа

Премиера от понеделник 6 февруари в 20:00 ч.

Брой епизоди: 6 x 60 мин.

Жанр: Документален/ природонаучен/ научен/ експедиции

Оригинално заглавие: Europe’s Wilderness

Година: 2020

Представяме ви шест от най-големите, най-редки и най-бързи животни в Европа; какви са предизвикателствата за тях в променящия се свят, как им влияе изменението на климата и как защитават местообитанието си от човешкото въздействие? 

За да се опознаят животните-главни герои в техните местообитания, е използвана, когато е възможно, камера със специална технология. В други случаи камери, предназначени за заснемане на дивата природа, дронове и хеликоптери улавят специални и неочаквани моменти. Учените и експертите поставят животните, които срещаме, в по-широкия контекст на техния вид и ги свързват с други животински популации; подборът на животни ни води на откривателско пътешествие през уникални райони и девствени пейзажи. 

Този сериал е кинематографично сафари из дивата природа на Европа.

Видео за „Дивата природа на Европа“ по Viasat Nature 

Copyright © ZDF

Мамутите: гиганти от ледниковия период

Събота 4 февруари от 18:00 ч.

Брой епизоди: 1 x 60 мин.

Жанр: Документален/ природонаучен/ древна история/ научен

Оригинално заглавие: Mammoths: Giants of the Ice Age

Година: 2015

Преди хиляди години Земята е била населена от милиони мамути. Те са се разпространили по целия свят, след като са напуснали саваните на Африка по време на период с по-топъл климат. Въпреки това, когато започва ледниковият период, тези колосални животни е трябвало да извършат едно от най-големите постижения на адаптирането. Световноизвестният експерт по мамутите Дик Мол проследява тези гиганти от ледниковия период назад до техния дом в Намибия и разкрива напълно запазени кости от мамути, намерени в дълбоко замръзналата земя.

Рубрика: Сезон на Дивата Европа

Всеки делничен ден от понеделник, 6 февруари в 20:00 ч.

През този месец пътуваме из континента и правим нови открития по време на пътешествията си; къде е най-дългата река в Обединеното кралство, пред какви предизвикателства са изправени животните в Европа и къде можем да намерим най-големите езера и най-високите планини? По повод премиерата на „Дивата природа на Европа”, ние събрахме любимите си сериали за европейски пейзажи и диви животни, посещавайки Норвегия, Шотландия, Швейцария, Уелс и Германия.

Видео за „Сезон на Дивата Европа“ по Viasat Nature  – през февруари 

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж