Днес е международния ден на екскурзовода

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Обръщение на служебния министър на туризма д-р Илин Димитров

Уважаеми госпожи и господа,

Скъпи колеги – екскурзоводи, ръководители и членове на професионалните организации на екскурзоводите в България,

Позволете ми от името на екипа на Министерството на туризма и лично от мое име, да Ви поздравя най-сърдечно с Международния ден на екскурзовода – 21 февруари! 

В деня на професионалния Ви празник бих искал да изразя признателността ни за Вашия труд и професионализъм. В условията на поредица от изключително трудни кризисни години за туризма в световен мащаб и у нас, които много тежко засегнаха работа на екскурзоводите, благодарим за усилията, които положихте и продължавате да полагате, за да оставяте отлични впечатления и положителен спомен за България от посещенията на гостите на нашата страна. 

Оценяваме важното място на екскурзоводите в туристическата екосистема и благодарим за усилията Ви да представяте изключителното природно и културно наследство на нашата страна по най-добрия възможен начин, че споделяте знанията си и изразявате страстта си в работата си.

Надяваме се, че отново ще бъдете усмихнатото и приветливо лице на българския туризъм тази година и тя ще Ви донесе повече пътешественици, желаещи да открият България чрез вас. Вашата работа като посланици на дестинация България и усилията Ви са високо ценени. 

Развитието на туристическия сектор в България, задържането на нашите традиционни гости и привличането на нови е задача на всички заинтересовани страни. 

Аз и моят екип изразяваме подкрепа и желание да продължим да работим съвместно в условия на активен диалог с професионалните организации на екскурзоводите.

Оставаме в готовност за намиране на решения на всички предизвикателства, пред които времето и обстоятелствата ни поставят. 

Пожелаваме Ви здраве, щастие, удовлетворение и много нови професионални успехи!

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж