До 15 октомври пускат движението по ремонтираното платно на пътя София – Перник през Владая

Подобни
Новини

Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://xn--b1amte3c.xn--90ae
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.

До 15 октомври ще бъде пуснато движението по ремонтираното платно на пътя София – Перник през Владая. След като това стане, предстои изкърпване на платното в посока Перник, в което движението се осъществява двупосочно в момента и тогава ще бъдат пуснати за движение и двете платна. Средства за цялостна рехабилитация на платното в посока Перник ще бъдат заложени в бюджета за следващата година. След това ще се търсят варианти за въвеждане на реверсивно движение със светофарни уредби.

Това стана ясно на брифинг днес след среща в Министерския съвет, на която министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова обсъди проблеми на пътната инфраструктура в област Перник с кмета на миньорския град Станислав Владимиров и кметове на по-малки населени места – Драгичево, Кладница и Рударци, както и с лидера на „Изправите се, БГ!“ Мая Манолова.

„Имахме разговор по конкретни проблеми, които се отнасят за наши граждани. Намерили сме решения, поставили сме срокове и смятаме да ги изпълним, но предлагам да се похвалим след като го направим“, заяви министър Комитова

Средствата в размер на 946 хил. лв. за поставянето на еластичните огради са осигурени целево от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Средствата за маркировка от порядъка на около 50 хиляди лева са от нашия бюджет, информира и. д. председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Ивайло Денчев.

По време на срещата е бил обсъден и проблемът за пътя Рударци-Кладница, който е в лошо състояние, но е изключително натоварен участък.

„Едно свлачище направи така, че този път не е използваем. Имам уверението от шефа на АПИ, че ще бъде завършен до 1 декември“, обяви кметът на Перник Станислав Владимиров.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж