Добрин Вътев също зарадва бургазлии с изложба на Йордановден

Подобни
Новини

първи.бг
първи.бгhttps://www.prv.bg
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регинонален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Бургаският художник Добрин Вътев също откри своя изложба на Йордановден в Галерия “Неси”. Експозицията е озаглавена “Морски схеми” и може да бъде разгледана до 25 януари.

Събитието уважи и кметът Димитър Николов, който поздрави автора за изложбата и гостите му за празника Богоявление.

Добрин Вътев е председател на Дружеството на бургаските художници. Той има десетки участия в изложби по живопис, графика, скулптура, в пленери у нас и по света. Негови са арт-проектите “Бургаска среща в камък“(2014) Изкуство и птици“ (2015), „Живописни срещи край морето”(2016). Към това се прибавят и проектирането и изпълнението на декор за изложба “Златните съкровища на България” в Културен център “Морско казино”, празнична украса за ”Новогодишно градче – Зимен плаж”( 2016), украса за Никулден (2017) и много други.

Той е бил номиниран и е печелил редица награди, като най-значимите са през 2012 г.- Носител на награда “Руси Стоянов” за млад художник, през 2014 г. – Номинация за скулптура в Национална изложба – биенале „Приятели на морето”, през 2017 г. награда за скулптура в Национална изложба “Лудогорие” – Разград и други. Негови скулптури могат да бъдат видяни из цял Бургас – Артлегория, в градинката до Община Бургас. Автор е на най-снимания и най-атрактивния проект край морския бряг „Ветропоказателят на седемте морета “, част от фестивала за съвременно изкуство “Включи града”.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж