Допълнителна помощ за пострадалите при наводнението в Карлово през 2022 г.

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров и кметът на община Карлово Емил Кабаиванов обсъдиха възможностите за оказване на допълнителна подкрепа на пострадалите в наводнените села в региона през септември миналата година. Двамата се срещнаха днес в Министерството на труда и социалната политика (МТСП). 

По време на разговора министър Лазаров обясни, че през 2023 г. Фонд „Социална закрила“ отпуска еднократна помощ до 2500 лв. на човек или семейството за закупуване на оборудване/обзавеждане на пострадало жилище при кризисна ситуация. Общият бюджет на ФСЗ за подпомагане при наводнение, земетресение, пожар или друго бедствие е 860 000 лв. Дейностите за подкрепа на пострадалите хора ще се подпомагат от общинските администрации и Агенция за социално подпомагане (АСП).

По данни на АСП 414 семейства са подкрепени с еднократна помощ от 375 лв. след наводнението през септември 2022 г. Изплатената сума е в размер на 155 250 лв. Допълнително по Програмата за храни и основно материално подпомагане в община Карлово топъл обяд получават 371 нуждаещи се. 

По време на разговора бяха обсъдени и възможностите за развитие на 12-те социални услуги, които се намират в община Карлово. 

Емил Кабаиванов благодари за доброто сътрудничество с МТСП и съвместната работа с екипите от териториалните структури на Агенцията за социално подпомагане и Агенцията по заетостта за оказаната подкрепа на хората от първия ден на природното бедствие.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж