Досъдебно производство заради смърт на затворник

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Под ръководството на Окръжна прокуратура–Перник се води досъдебно производство за престъпление по чл. 123 от НК – причиняване на смърт поради незнание или немарливо изпълнение на занятие. То е  образувано по повод смъртта на 67-годишен лишен от свобода български гражданин. 

На 25.12.2022 г. сутринта, след като се почувствал зле, Д.Г., изтърпяващ наказание „лишаване от свобода“ в затвора в гр. Бобов дол, бил транспортиран в здравно заведение в гр. Дупница. Там е установено, че мъжът е получил остър инфаркт на миокарда на сърцето.

Поради липса на специалист кардиолог, пациентът е бил пренасочен към най-близкото здравно заведение с кардиологично отделение – МБАЛ „Св. Георги“ в гр. Перник. Въпреки положените медицински грижи в интензивното отделение на болницата, лишеният от свобода е починал по-късно същия ден.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж