ДПС няма да подкрепи кабинета “Петков”

Подобни
Новини

Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://xn--b1amte3c.xn--90ae
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ заяви, че парламентарната група на Движението няма да подкрепи програмата и кабинета “Петков”. Той мотивира решението на партията с това, че те не са били канени и не са участвали в преговорите.

“Ще бъдем конструктивна опозиция”, обеща Карадайъ.

От трибуната в парламента, той призова още:

“Да осъдим погазването на Конституцията и законите на страната, както и полицейщината. Да застанем под истинското знаме на държавността, за да сме спокойни за бъдещето”, уточни лидерът на ДПС.

Той коментира, че народът е поискал промяна, истинска работеща промяна, а не подмяна, и припомни, че те отдавна искат промяната да се случи.

“ДПС винаги е апелирало за реформи във всички сектори. Повече отлагане на реформи не може да се случи. Нарастващата бедност не може да се реши с анти-ДПС риторика и агресия. Ще подкрепим решенията, които нормализират ситуацията, прекратяването на корупционните практики. Нашите гласоподаватели гласуваха за необратимост на демокрацията”, каза той.

Според него България се нуждае от редовен кабинет, който да реши тези задачи.

“Ако искаме върховенство на правото, с делата си трябва да го докажем. Безкритичното допускане на нарушаването на Конституцията и законите, грозните прояви на полицейщина ерозират демокрацията и нямат оправдание”.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж