Драгомир Заков: Другата седмица у нас ще пристигне делегация от Украйна

„Ще водим конкретни разговори с какво точно можем да им съдействаме, в какъв аспект“, поясни военният министър

Подобни
Новини

Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.

Другата седмица в България ще пристигне делегация от Украйна, заяви за Българската национална телевизия военният министър Драгомир Заков. Той посочи, че посещението е работно и неофициално.

„Ще водим конкретни разговори с какво точно можем да им съдействаме, в какъв аспект“, поясни още министърът.

Той коментира и гласуването в парламента за отпускането на военнотехническа помощ за Украйна. По думите му се е взело „компромисно решение“, което обаче сега дава възможност на правителството да работи по конкретни стъпки.

По отношение на това дали у нас може да се ремонтира военна украинска техника, Заков каза: „България има достатъчно много ресурс да ремонтира такава техника, не говорим само за бронирана техника, а за всякакъв вид“.

Относно отражението на войната върху страната ни министър заяви: „Няма пряка военна заплаха за националната сигурност, но същевременно има сериозни рискове, все пак на няколко километра от нас се води война“. По думите му, когато институциите осъзнаят рисковете и ги анализират, то те няма да са толкова сериозни.

Като предизвикателство пред България той отбеляза и хибридната война.

„НАТО е всъщност гарантът за нашата национална сигурност и териториална цялост, освен българската армия по Конституция“, посочи още Заков, цитиран от БТА.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж