Двама белгийски войници са напуснали въоръжените сили, за да се бият в Украйна

По данни на белгийското министерство на отбраната, единият войник е подал рапорт за напускане, а другият е дезертирал

Подобни
Новини

Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.

Двама белгийски войници са напуснали въоръжените сили, за да отидат да се бият на фронта в Украйна, съобщиха местни медии, цитирани от БТА.

По данни на белгийското министерство на отбраната, единият войник е подал рапорт за напускане, а другият е дезертирал, без дори да предприеме тази административна стъпка. Министерството заявява, че подобни действия са недопустими и представляват неподчинение.

Войниците са били част от контингента от около 300 бойци, изпратени от Белгия в Румъния преди дни за защита на източния фланг на НАТО. Военнослужещите вече са предупредени да не тръгват по стъпките на двамата свои бивши колеги. Засега няма потвърждение дали напусналите са взели със себе си оръжие и униформи.

По-рано тази седмица белгийски медии съобщиха, че над 100 доброволци са заявили желание пред украинското посолство в Брюксел да се присъединят към украинските въоръжени сили, за да се бият срещу руските войски. Двайсетина от желаещите са заминали за фронта, като са били предварително проверени от белгийското контраразузнаване, за да се установи, че имат чисто съдебно минало и нужната военна подготовка.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж