Двама обвиняеми за убийство на млада жена са с постоянна мярка за неотклонение задържане под стража

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Днес, 15.11.2021 г., Софийски градски съд (СГС) уважи искането на Софийска градска прокуратура (СГП) и взе мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на О.В. и П.В., обвинени в умишлено убийство на 33-годишната Е.В.

Досъдебното производство по случая е образувано на 15.10.2021 г., а разследването се провежда в СДВР под ръководството и надзора на СГП.

С цел събиране и проверка на доказателства са извършени огледи на местопроизшествия, приобщени са веществени доказателства, разпитани са множество свидетели, извършени са претърсвания и изземвания на различни помещения, проведени са следствени експерименти, назначени и изготвени са видеотехнически, техническа, биологични и ДНК експертизи, проведена е съдебномедицинска аутопсия на труп, приложени са данни от предприятия, предоставящи обществени електронни съобщителни мрежи и/или услуги. Извършени са и множество други действия по разследването, както и оперативноиздирвателни мероприятия.

В резултат е събран голям по обем доказателствен материал, който сочи, че убийството е извършено на 13.10.2021 г. в гр. София, като Е.В. е умъртвена чрез задушаване.

Като извършител на престъплението в качеството на обвиняем е привлечен О.В., на 36 години, неосъждан, като помагач в качеството на обвиняем е привлечен неговият баща П.В, на 60 години.  

Двамата са задържани с постановление на дежурен прокурор в СГП за срок до 72 часа.

Днес наблюдаващият прокурор внесе в съда мотивирано искане спрямо обвиняемите да бъде взета мярка за неотклонение задържане под стража.

Съдът прие доводите на прокурора, че има обосновано предположение О.В. и П.В. да са извършили престъплението, както и че е налице реална опасност същите да се укрият или да извършат друго престъпление, ако им бъде определена мярка за неотклонение по-лека от задържане под стража. С тези мотиви съдът с определение взе спрямо обвиняемите най-тежката мярка за неотклонение.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж