Две българки във финала на Евровизия тази вечер

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Две българки ще пеят за победа във финала на Евровизия 2023 тази вечер. Танита Янкова и Бланка ще представят Чехия и Полша с песните “My Sister’s Crown” и “Solo” пред над 160 милиона души в най-престижния музикален конкурс в света. 

Българските и международните фенове на Евровизия ще могат да проследят българското участие на живо на Sofia Eurovision Party 2023, което ще се проведе тази вечер в The Steps на ул. Братя Миладинови №12. В програмата на събитието е включен и специален концерт с български и украински артисти, сред които българският представител на Евровизия 2020 и 2021 – Виктория. 

Големият финал на Евровизия 2023 ще бъде излъчен и на живо в официалния YouTube канал на конкурса:

Тази година Евровизия 2023 ще се проведе в Ливърпул, Великобритания oт името на Украйна. Това решение бе взето от Европейския съвет за радио и телевизия поради продължаващите военни действия на територията на Украйна, която спечели конкурса през 2022 година. България не излъчи представител на Евровизия 2023, но остава с надеждите за добро представяне с българките, които ще пеят за Чехия и Полша. 

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж