Джамбазки поиска незабавно уволнение на учителя, който играе кючек пред портретите на Кирил и Методий

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Заради скандалното видео съпредседателят на ВМРО настоява пред Инспектората по образование за категорични действия срещу подобно поведение

Българският представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки реагира остро срещу появилото се в общественото пространство видео, на което се вижда как директор на училище  се държи непристойно и танцува заедно със своя ученичка пред портретите на Светите братя Кирил и Методий. В нарочно писмо до Регионалното управление на министерство на образованието в Монтана той настоява за спешна и адекватна реакция, както и за сезиране на всички отговорни институции. 

Очаквам този човек да понесе всички най-строги последици за непристойното си поведение, което не отива на директор на една институция, още по-малко на образователна. Настоявам за неговото незабавно отстраняване от българската образователна система, пише съпредседателят на ВМРО.

Ангел Джамбазки е категоричен, че българското училище е храм на познанието векове наред и никой няма право да го осквернява, още по-малко да осквернява национални символи, каквито са Светите братя Кирил и Методий. Той допълва, че всеки един служител в българско учебно заведение е отговорен за това да бъде най-добрият пример за учениците, а не да снима видеоклипове със подобно грозно съдържание. Защото ролята на учителя не се изчерпва само с преподаването на един урок, а е съвкупност от високи морални ценности, примери на подражание и високо ниво на култура.

Припомняме, че реакцията на Ангел Джамбазки идва след като в интернет пространството се появиха кадри, на които човек, за когото се твърди, че е директор на Средно училище „Христо Ботев“ в село Брусарци, Монтанско, Асен Арсенов танцува кючек пред портрета на Светите братя Кирил и Методий. Във видеото се вижда още как въпросното лице играе танци, присъщи повече за Ориента заедно със своя ученичка. Видимо въпросният господин не намира нищо нередно и не се притеснява от своето поведение, а се държи сякаш е горд от примера, който дава на децата.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж