Джамбазки: Предложението на ПП-ДБ външен министър да бъде Весела Чернева, дори на шега, е скандално!

Подобни
Новини

първи.бг
първи.бгhttps://www.prv.bg
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регинонален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Вчера вечерта се появи в медийното пространство новина с предполагаемия проектокабинет на ПП-ДБ. Част от него е и Весела Чернева като външен министър.

Съпредседателят на ВМРО и български представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки реагира в социалните мрежи по повод това скандално, дори и на шега, предложение.

Станислав Трифонов нееднократно заявява, че Весела Чернева, в качеството си на „съветник“ на Кирил Петков, е била външен министър в сянка. Именно по нейно време Петков пелтечеше слугински и предателски текстове, под съвета на Чернева, коментира съпредседателят на ВМРО.

Точно по това време беше извършено националното предателство, България отстъпи под външен натиск от справедливата си позиция, българите в Македония бяха изоставени и предадени. Скопие прие фашистки закони с ретроактивно действие, които забраниха български неправителствени организации, защото са БЪЛГАРСКИ, пише Джамбазки и добавя:

„Македонски граждани бяха нападани, пребивани, заплашвани, защото имат БЪЛГАРСКО национално самосъзнание. Български културни клубове бяха подпалвани, обстрелвани, разгромявани. Единственият заловен извършител бе осъден условно и заяви пред медиите, че се гордее с постъпката си. Това е само част от резултата от усилията на това позорно и предателско правителство Петков, чийто съветник и началник бе Чернева.“

Според Ангел Джамбазки предложението тя да е министър показва ясно, че правителството се спуска и нарежда отвън и то от онези, които сформираха предателската коалиция „Макрон“.

Целта е ясна и видима – доунищожаването на българската позиция в Македония и смазването на българите. Едно обаче е ясно, че Чернева няма място в българското външно министерство, категоричен е Джамбазки.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж