Джо Байдън помилва две пуйки по случай Деня на благодарността

Подобни
Новини

Георги Донков
Георги Донковhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.

Американският президент Джо Байдън помилва две пуйки по случай Деня на благодарността. Той каза, че двете мъжки бели птици са били избрани заради техния “темперамент, външен вид, и предполагам, ваксинационния им статус”, предаде Асошиейтед прес.

“Вместо да бъдат приготвени в сос, тези две пуйки днес ще получат подсилваща доза”, пошегува са президентът.

Байдън бе във весело настроение, когато се появи пред служителите на Белия дом и техните семейства в Розовата градина , за да помилва пуйките от щата Индиана, които издаваха весели звуци по време на събитието.

Държавният глава на САЩ каза за двете птици, избегнали участта на милиони други пуйки в Деня на благодарността, че имената им – Фъстъчено масло и Желе, му напомнят за любимите му сандвичи.

Помилването идва на фона на успехи за Байдън.

В понеделник той подписа инфраструктурния си план на стойност 1 трлн. долара , а вчера Камарата на представителите прие плана му за засилване на социалната сигурност и борба с климатичните промени на стойност 1,75 трлн. долара.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж