ЕК е наложила наказателна процедура на България

Причината е неотчетена случайна смъртност при делфините у нас

Подобни
Новини

Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“

Европейската комисия е наложила наказателна процедура на България заради неотчетена случайна смъртност при китоподобните. Страната ни е длъжна всяка година да отчита в комисията случайната смъртност на делфините, като става въпрос най-вече за такива, които са се оплели в рибарски мрежи и са се задушили.  Години наред обаче нашите власти са съобщавали, че такива случаи няма.

“Това е малко вероятно, особено като се има предвид, че в научни публикации по темата са посочени случаи на мъртви делфини, уловени в рибарски мрежи”, каза за Радио Варна бившият заместник-министър на околната среда и водите Тома Белев. Той напомни, че няма сфера от екологията у нас, по която ЕК да не е започнала такава процедура.

“Тази наказателна процедура е в първа, начална фаза. До нея се стигна, най-вероятно защото не е имало желание от страна на администрацията да си свърши работата. Другата причина е липсата на достатъчен административен капацитет”, коментира Тома Белев.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж