Екипи на ГДПБЗН са реагирали на повече от 30 сигнала за паднали предмети, дървета и клони

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

За последното денонощие екипите на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ са реагирали на повече от 30 сигнала, свързани с динамичната метеорологична прогноза. Половината от тях са от територията на София, като основно съобщенията са за отстраняване на опасни предмети, паднали дървета и клони. Екипите на пожарната са отстранявали паднали дървета и на територията на областите Враца, Монтана, Кюстендил и Перник.

Според прогнозата на НИМХ метеорологичната обстановка на територията на страната ще остане динамична. Силните ветрове могат да са опасни за хората и да причинят значителни материални щети.

Съвети за безопасно поведение при силен вятър:

Ако сте в къщи и възникне силен вятър или смерч – затворете плътно вратите и прозорците. Силният вятър засяга предимно покривните конструкции и горните етажи. В случай на необходимост, слезте в мазето на сградата и изключете тока, водата и газта.

Не оставайте на открито, защото има опасност от наранявания от падащи предмети.

Ако сте далеч от дома си, влезте в обществена сграда, подлез, потърсете сигурен подслон.

Ако сте на път, спрете автомобила на открито място, далече от електропроводи, дървета и от надвиснали скални маси. Потърсете подслон.

Ако сте на полето или в планината, заемете най-ниските възможни места до отминаване на опасността.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж