Електронната система за прием в детските градини отваря на 15 май

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Електронната система за прием в общинските детски градини е активна за регистрация на заявления от 15 май до 31 май, съобщиха от дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община Варна. 


За прием в първа възрастова група могат да кандидатстват родители, чиито деца през тази година навършват 3-годишна възраст. За яслените групи към детските градини заявления могат да се подават за малчугани, родени през 2021 г. и 2022 г. Първото класиране ще бъде обявено на 05.06.2023 г. Резултатите ще бъдат публикувани в електронната система и на видно място във всяка детска градина.


Повече информация и свободните за прием места са обявени в рубриката „Актуално“ на адрес https://dg.uslugi.io/.

Допълнителна информация за приема може да бъде получена на тел. 052 820 262.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж