Елеонора Митрофанова откри бюст-паметник на Христо Ботев в Калофер

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Посланикът на Русия в България Елеонора Митрофанова посети Калофер, където заедно с кмета на града Румен Стоянов и местната общественост откри бюст-паметник на Христо Ботев, дело на руския скулптор Г. Ястребенецки.

Бюст-паметникът е завещан от скулптора на България и благодарение на усилията на негови ученици, български приятели и Посолството е пренесен в Калофер по случай 175-годишнината от рождението на Христо Ботев, чествана на 6 януари т.г.

Посланикът поднесе цветя на паметниците на майката и бащата на българския революционер – Иванка Ботева и Ботьо Петков, на монумента на самия герой, а също така посети Националния музей “Христо Ботев”.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж