Емисия “Новини” на NewsONE Радио в 10:00 ч.

Подобни
Новини

Георги Донков
Георги Донковhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.

След като вчера лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов обяви, че партията му напуска коалицията, днес останалите три партии от управляващите „Продължаваме промяната”, БСП и „Демократична България”, влизат в пленарна зала с общо 109 депутати.

Вече тройната коалиция губи мнозинството и комфорта си, тъй като останалите парламентарно представени групи, в лицето на „Има такъв народ”, ГЕРБ-СДС, ДПС и „Възраждане”, разполагат със 131 гласа.

***

Избори не са нужни. Избори са опасни в този момент, хората също не ги искат. Това заяви Ива Митева от „Има такъв народ” пред NOVA, след като Слави Трифонов обяви, че партията му напуска управляващата коалиция.

Митева смята, че трябва да се опита да се състави нов кабинет. 

“Ако искахме този премиер да остане, нямаше да изтеглим министрите си. Имаме проблем в самото управление – с премиера и с вицепремиера. Затова изтегляме министрите си. Омръзна ни на коалиционните съвети да не се случва нищо”, отбеляза тя.

***

Комисията за енергийно и водно регулиране ще проведе открито заседание за цената на газа за месец юни.

Предложението на „Булгаргаз” е да плащаме 141,28 лв. за мегаватчас. Това е намаление с 13% спрямо цената за май.

Тези и други новини, както и подробна прогноза за времето, чуйте ТУК.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж