Емисия “Новини” на NewsONE Радио в 12:00 ч.

Подобни
Новини

Георги Донков
Георги Донковhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.

Шефът на “Роскосмос” заплаши българите, румънците и черногорците с новата руска междуконтинентална балистична ракета “Сармат”, защото властите на трите държави, членки на НАТО, отказаха да пропуснат самолета на руския външен министър Сергей Лавров да премине през въздушните им пространства.

“Ето с какво е добър “Сармат”. Той няма да иска никакво разрешение за полет от страхливите българи, от злопаметните румънци и предалите нашата обща история черногорци. Както и шведите”, написа във Фейсбук Дмитрий Рогозин, известен с шовинистичните си възгледи и войнствени изказвания.

***

Украйна официално е поискала от България оръжие. Това съобщи посланикът на Украйна у нас Виталий Москаленко, който е изпратил официална дипломатическа нота с искането до българското министерство на външните работи. 

Имаме нужда от гаубици и ракетни системи – старо въоръжение, с което можем да боравим, каза Москаленко пред bTV и уточни, че нашите власти все още не са дали отговор на искането. 

***

Командването на Военновъздушните сили на Република България уведомява, че за времето от 9:30 часа днес до 17:30 часа на 8 юни, в района на зенитен полигон на ВВС – Шабла и прилежащата акватория на Черно море, ще се проведат бойни стрелби. Това се съобщава на официалната страница във Фейсбук на ВВС. 

През указания период над населените места и прилежащата морска акватория, източно от град Добрич ще се извършат полети с военни самолети и вертолети, някои от които на малка височина. 

***

Министерството на образованието и науката, Агенцията за бежанците и Комисията за енергийно и водно регулиране също са били мишени на хакерски атаки. Това обяви пред NOVA министърът на електронното управление Божидар Божанов.

По думите му щетите са минимални и са поправени навреме.

Тези и други новини, както и подробна прогноза за времето, чуйте ТУК.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж