Емисия “Новини” на NewsONE Радио в 14:00 ч.

Подобни
Новини

Георги Донков
Георги Донковhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.

Пленумът на Висшият съдебен съвет прие да обедини и разгледа съвместно, по същество, и двете предложения за освобождаване от длъжност на главния прокурор Иван Гешев –  на бившия служебен министър на правосъдието проф. Янаки Стоилов от 2021 г. и на настоящия министър на правосъдието Надежда Йорданова.

Заседанието с общо разглеждане ще се проведе на 18 май.

Европейската комисия предлага в рамките на шестия пакет ответни мерки във връзка с войната в Украйна да бъдат наложени санкции на патриарх Кирил, предстоятеля на Руската православна църква. Това сочи документ, с който са се запознали днес колегите от Франс прес, предаде агенцията.

Новият списък, който предстои да бъде одобрен от страните членки, включва 58 души, сред които са мнозина руски военни, а също така съпругата, дъщерята и един от синовете на говорителя на Кремъл Дмитрий Песков. В него личи освен това името на Андрей Липов, шеф на Роскомнадзор – ведомството е федералният надзирател на телекомуникациите.

Дълг на Европейския съюз е да подкрепи Молдова. Това заяви днес в Кишинев председателят на Европейския съвет Шарл Мишел, дни след като атаки в проруската молдовска сепаратистка територия подхраниха опасенията от разширяване на конфликта в Украйна, предаде Франс прес.

ЕС значително ще увеличи тази година военната си помощ за Молдова, като достави на въоръжените й сили военно оборудване, увери председателят на Европейския съвет. 

Украинският град Славянск бе подложен на масиран ракетен обстрел днес. 

По данни на кмета на града Вадим Лях са повредени многоетажни жилищни сгради и училище. Няколко квартала са засегнати, за щастие жертви няма.

Тези и други новини, както и подробна прогноза за времето, чуйте ТУК

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж