Емисия “Новини” на NewsONE Радио в 14:00 ч.

Подобни
Новини

Георги Донков
Георги Донковhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.

Войната в Украйна дава възможност да се направи нова енергийна карта на региона и диверсификация на енергийните доставки. Това заяви премиерът Кирил Петков при откриването на първата работна среща на енергийните министри на 8 страни от региона.

Форумът се провежда в София и на него се обсъжда енергийната сигурност и работата на бъдещия регионален координационен център, който ще управлява дейността на електрическата и газовата инфраструктура за Югоизточна Европа.

България ще поиска от Европейската комисия дерогация (изключение от правилото), за да се повиши прагът за регистрация по ДДС у нас. Това каза премиерът Кирил Петков в началото на правителственото заседание.

“Това ни е част от коалиционното споразумение. ДДС прага да се качи от 50 хиляди лева на 100 хиляди лева, което ще облекчи много, особено малките бизнеси в България, които в момента се борят с всички икономически трудности, това ще намали административното им бреме”, каза министър-председателят.

Над 97 000 бежанци са регистрирани под временна закрила у нас, а в страната пребивава повече от 102 000 граждани на Украйна – това е колкото област Шумен. Това каза на брифинг в МС Мариана Тошева, която оглави Държавна агенция за бежанците към МС и ръководи координационната група.

По думите ѝ приключва фаза 1 – настаняването в хотелите. В ход е подготовката настанените в различни хотели да бъдат прехвърлени безпроблемно към други места за настаняване. Това трябва да стане до 1 юни.

Тези и други новини, както и подробна прогноза за времето, чуйте ТУК

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж