Емисия “Новини” на NewsONE Радио в 14:00 ч.

Подобни
Новини

Георги Донков
Георги Донковhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.

Главният прокурор Иван Гешев е внесъл в деловодството на 47-ото Народно събрание искане за сваляне на имунитета на народния представител Георги Михайлов от парламентарната група на “БСП за България”, за да продължи наказателното производство срещу него за престъпления от НК.

Той е привлечен към наказателна отговорност за престъпление от общ характер през октомври 2019 г. Към настоящия момент не са налице основания за прекратяване на наказателното производство. Продължаването му обаче е възможно само с разрешение на Народното събрание или при писменото му съгласие.

***

Говорителят на Държавния департамент на САЩ Нед Прайс заяви, че България, Република Северна Македония и Черна гора са упражнили суверенното си право да затворят своето въздушно пространство за самолета на руския министър на външните работи Сергей Лавров. 

Той каза това на брифинг, излъчен на сайта на Държавния департамент, по повод проваленото посещение на Лавров в Сърбия.

***

Украинските въоръжени сили съобщиха, че докато ситуацията в Източна Украйна остава като цяло непроменена, тази нощ те са нанесли няколко въздушни удара по руски позиции в Южна Украйна, предаде ДПА.

“Украински хеликоптери поразиха струпвания на вражески сили в Херсонска област, а самолети поразиха складове за боеприпаси в Николаевска област”, обяви украинският генерален щаб днес. Досега Украйна рядко използваше своите военновъздушни сили във войната заради руското въздушно превъзходство.

Тези и други новини, както и подробна прогноза за времето, чуйте ТУК.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж