Емисия “Новини” на NewsONE Радио в  18:00 ч.

Подобни
Новини

Георги Донков
Георги Донковhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.

Денят на храбростта и празникът на Българската армия ще бъде отбелязан на 6 май с водосвет на бойните знамена и знамената-светини, отдаване на почести в знак на признателност към паметта на загиналите за свободата и независимостта на България, но не и с военен парад.

Тази година е трета поредна, в която техника и военни няма да маршируват по жълтите павета в центъра на София. 

Повече от хиляда войници от Въоръжените сили на Украйна и Националната гвардия на страната са обречени на смърт или да попаднат в плен край Осколското водохранилище, намиращо се около град Изюм. Там в продължение на цял месец се водиха ожесточени боеве с руската армия.

Според непотвърдена информация, украинското командване не е успяло да деблокира 1-а бригада на Националната гвардия, която по-рано се е опитала да осъществи контраофанзива срещу Изюм.

Руският президент Владимир Путин отказа да преговаря за даване на хуманитарен коридор на всички хора, обсадени в „Азовтал“.

„Президентът каза много ясно. Цивилните могат да излязат и да се евакуират където искат. Военните трябва обаче да се предадат“, заяви говорителят на Кремъл Димитрий Песков.

Кремъл щял да гарантира медицинските грижи и храненето им, но повече не, допълни той. 

Норвегия затвори единствения автомобилен граничен пункт на руско-норвежката граница Сторскуг за камиони от Русия. Другите ограничения влизат в сила на 7 май и са част от петия пакет санкции на ЕС срещу Москва заради войната в Украйна, към който се присъедини и Норвегия.

Пунктът  ще бъде затворен за превоз на всички видове стоки, които са в списъка със санкциите. Норвежкото правителство забрани и вноса на редица химикали от Русия.

Тези и други новини, както и подробна прогноза за времето, чуйте ТУК

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж