Емисия “Новини” на NewsONE Радио в 16:00 ч.

Подобни
Новини

Георги Донков
Георги Донковhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.

 

“Български пощи” възобновяват приемането и изплащането на вътрешните парични преводи – обикновени и експресни. Това съобщиха от пресцентъра на националния пощенски доставчик. 

Списък на пощенските станции, в които могат да се приемат и изплащат парични преводи, е публикуван на сайта на дружеството. 

***

Европейската комисия изпрати мотивирани становища до страната ни и още 2 държави-членки на ЕС с искане да предоставят информация за това как правилата на Общността за борбата с измамите и подправянето на непарични платежни средства са транспонирани в националните им законодателства.

С европейската директива се криминализира кражбата на идентификационни данни, както и тяхната по-нататъшна продажба и разпространение. Тя обхваща непаричните операции, извършвани с всякакъв вид платежни инструменти.

***

Инспектори от Главна дирекция „Инспекторат за опазване на културното наследство” на Министерството на културата са извършили спешна проверка в Народното събрание. 

Причината e поставянето на метални ограждения в сградата, която има статут на недвижима културна ценност от национално значение. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на културата.

***

ЕС да подкрепи създаването на специален международен трибунал за наказание на агресията срещу Украйна, за което Международният наказателен съд няма юрисдикция.

Брюксел трябва също така да търси отговорност от руските политически лидери и военни командири, както и от техните съюзници.

Тези и други новини, както и подробна прогноза за времето, чуйте в прикачения файл.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж