Емисия “Новини” на NewsONE Радио в 18:00 ч.

Подобни
Новини

Георги Донков
Георги Донковhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.

До 20 000 лв. могат да получат хора с увреждания за започване или развитие на собствен бизнес, съобщиха от пресцентъра на социалното министерство. 

Средствата се отпускат от Агенцията за хора с увреждания за покриване на разходи за учредяване на ново предприятие, строително-ремонтни работи, оборудване на работни места, стартов минимален оборотен капитал и кратък обучителен курс за собственика на предприятието. 

Броят на украинските граждани с временна закрила у нас вече е по-голям от броя на тези, които статистиката отчита като пребиваващи в страната ни. 

В България се намират 103 хиляди украинци, а тези, получили закрила, са 104 600.

Специална телефонна линия ще работи на украински и руски език за оказване на помощ на хората, бягащи от руското нашествие в Украйна.

От края на март Европейската комисия отговаря на въпроси в писмен вид и на двата езика, чрез центъра Europe Direct, като тази услуга вече е достъпна и по телефона.

Украинският президент Володимир Зеленски смени ръководителя на Силите за териториална отбрана след близо три месеца война, без да посочва каквито и да е аргументи, предаде Ройтерс. 

Министерството на отбраната съобщи, че Зеленски е назначил генерал-майор Игор Танцюра на мястото на Юрий Галушкин като командир на силите, които помагат на украинската армия да защитава страната, откакто на 24 февруари започна руската инвазия. 

Тези и други новини, както и подробна прогноза за времето, чуйте ТУК

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж