Енчо Енчев уважи празника на СУ „Васил Левски“ за китайската нова година

Подобни
Новини

първи.бг
първи.бгhttps://www.prv.bg
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регинонален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Снощи в Канев център се състоя празнично посрещане на китайската нова година, организирано от СУ „Васил Левски“ и Институт „Конфуций“ – Велико Търново. Събитието бе уважено от заместник–кмета на Община Русе Енчо Енчев.

„Благодаря ви, че за поредна година давате възможност на русенци да се докоснат до светоусещането на китайската култура“, каза заместник – кметът.

Той пожела на педагогическия колектив и възпитаниците на средното училище 2023 година да бъде енергиен период, изпълнен със съдбовни промени, каквато се очертава Годината на заека според  китайския календар.

Посрещането на Годината на водния заек бе съпътствано от културна програма, включваща традиционни за източната страна песни и танци, а присъстващите можеха да слушат и симултантен превод на китайски.

Празникът бе съпроводен от работилници във фоайето на Канев център. Ученици заедно с преподавателки от Китай рисуваха на желаещите татуировки с имената им, изписани с йероглифи, показваха как се държат клечки за храна и други традиционни източни занимания. На събитието присъстваха още представители на академичната общност от Русенския университет „Ангел Кънчев“ и Великотърновския „Св. св. Кирил и Методий“, както и директорът на Институт „Конфуций“ доц. Искра Мандова.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж