Евродепутат: Снимките на кюлчетата и банкнотите от спалнята на Борисов са фалшиви (ВИДЕО)

Подобни
Новини

Сергей Тодоров
Сергей Тодоровhttps://xn--b1amte3c.xn--90ae
Сергей Тодоров е главен редактор на информационния сайт NewsOne.bg. Работил е като репортер в няколко национални телевизии, както и в печатни , и в онлайн издания. Автор е на редица материали и разследвания. Завършил е „Политология“ в УНСС.

Снимките на кюлчетата злато и на банкнотите от спалнята на Борисов са фалшиви. Това заяви депутатът от Европейския парламент Томаш Здечовски на заседание на Комисията по бюджетен контрол на Европейския парламент. Здечовски бе част от мисия на ЕП през април, която посети България именно заради разследването на бившия министър-председател. 

Фотографиите са монтаж и манипулирани, обясни обаче сега Здечовски пред комисията на ЕП. Той се позова на доклад на българската прокуратура, която бе образувала разследване по изтеклите в медиите фотографии. Видео с неговото изказване бе публикувано и в Ютюб.

Снимки със спящия в премиерската вила в Бояна Бойко Борисов, както и на нощното шкафче до спалнята му, в чието чекмедже има банкноти от по 500 евро и златни кюлчета, бяха разпространени през 2020 г. по време на антиправителствените протести. Журналистически проверки, направени тогава показаха, че фотографиите са правени години по-рано. Самият Борисов пък в свои изказвания насочи подозренията си към жена, която нарече Мата Хари, но отказа да назове името й.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж