Евростат: 27% от българите не се отопляват нормално

След нас в класация са Литва и Кипър

Подобни
Новини

Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://xn--b1amte3c.xn--90ae
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.

27% от българите не могат да поддържат адекватна топлина в домовете си. Това става ясно от данните на Евростат за 2020 г. Причината са нарастващите цени на газа, парното и тока. Тенденция, която се наблюдава от месеци наред. Тя поставя под въпрос дали ще успеем да се справим с високите си режийни сметки през зимата.

Проучването на Евростат сочи, че проблемът с отоплението на дома не е само в България.

Данните показват, че около 8% от жителите на Европейския съюз не могат да си позволят да поддържат дома си достатъчно топъл. Процентите варират за различните страни, а България оглавява класацията.

След нас в класация са Литва с 23 на сто и Кипър с 21%.

Страните, в които най-малко хора ще имат проблем със сметките си за отопление са Австрия, Финландия, Чехия и Нидерландия, където само около 2% от населението не може да поддържа адекватна топлина в домовете си.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж