Филм с Мария Бакалова, сниман с подкрепата и на община Бургас, ще бъде представен през 2024

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Приключиха снимките по българския късометражен филм с участието на номинираната за „Оскар“ бургазлийка Мария Бакалова. Екипът на филма, озаглавен „Това, което остава”, пристигна в Бургас в началото на тази година и превърна в снимачна площадка пространството на подземната улица, площад „Св. св. Кирил и Методий”, пасарелката край хотел „Мираж”. Лентата ще има своята бургаска премиера през 2024 година.

Филмът „Това, което остава” (английско заглавие: What Stays After) е режисиран от Димитрис Георгиев, който е и автор на сценария заедно с Марий Росен. Към Бакалова в екипа се присъединяват водещите български актьори Захари Бахаров, Елена Телбис и Маргита Гошева.

Късометражната лента е продуцирана от No Blink Pictures, New European Wave Entertainment (Теодора Младенова) и Five Oceans –продуцентската компания на Бакалова, съоснована с нейния колега актьор и режисьор Юлиан Костов. Продукцията е финансирана от Националния филмов център и подкрепена от Община Бургас по фонд „Култура”.

Филмът разказва историята на съзряването на едно момче по време на трагични събития, които разкъсват семейството му. Героите се сблъскват с болката от загубата на любим човек, откриват истини, за които не са готови, правят избори, които ще променят живота им и изпитват вина, която ги разяжда. Това е вторият филм, продуциран от Костов и Бакалова след „Триумф“ на българските режисьори Петър Вълчанов и Кристина Грозева, в който Костов и Бакалова също участват.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж