Филмът „АННА“ ще докосне поне 15% от населението на България (трейлър)

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Лентата прецизно отразява съвременността, като се фокусира върху репродуктивните проблеми, лошата семейна среда и етническото разделение.

Пълнометражният дебют на Боримир Илков – Боно, “Анна” е създаден по сценарий на Теодора Маркова, Невена Горанова, Георги Иванов и Теодора Дончева. „Tемите, които засяга този филм, са свързани с проблемите на съвременното общество, като самотата, липсата на семейна среда, социалното и етническо разделение между хората.“, споделя режисьорът.

В България всяка шеста двойка или 15 % от населението се сблъсква с трудности в зачеването. Спадът в броя на населението не подминава нито една етническа група. Противно на очакванията спадът в броя на етническите българи, спрямо 2011, е с 0,2%, докато при ромите е с 0,5%.

Историята във филма проследява успешната разследваща журналистка Анна, в ролята Радина Кърджилова, която мечтае за собствено дете. Тя решава да забременее инвитро от анонимен донор. В същото време работата ѝ я отвежда при многодетно ромско семейство, към което тя постепенно се привързва. Неочаквано болезнена житейска ситуация изправя Анна пред морален избор. Въпреки колебанията си тя успява да преодолее себе си и да вземе най-трудното решение.

„АННА“ бе представен на фестивала Златна роза, София Филм Фест, както и в рамките на селекцията за наградите на Съюза на филмовите дейци.

От 9 юни филмът „АННА“ тръгва по екраните в цялата страна.  Галапремиерата на лентата ще е на 6 юни в Парадайс Център: Cinema City Sofia. 

АННА – 97 минути, цветен 2,4:1 – 2022

Анотация 

Успешната разследваща журналистка Анна мечтае за собствено дете. В отсъствието на партньор, тя решава да забременее от анонимен донор. Работата й я отвежда при многодетно ромско семейство, към което постепенно се привързва. Неочаквано, болезнена житейска ситуация я изправя пред морален избор. Въпреки колебанията си и не без помощта на старинен ромски ритуал Анна успява да преодолее себе си и да вземе най-трудното решение.

Синопсис 

След несполучлива интимна връзка разследващата журналистка Анна е сама. Мечтае да забременее и да си роди дете, което да осмисли живота й. Започва процедура по изкуствена инсеминация от анонимен донор, но непосредствено преди старта й става жертва на изнасилване. След преживяния шок Анна трудно намира отговори на многобройните въпроси, които я измъчват. В същото време се сближава с бедно ромско семейство, опознава проблемите и обичаите им и се привързва към десетгодишната им дъщеря Памела. Става свидетел на странен ритуал от древни времена, който се предава от поколение на поколение. Чрез него Анна се докосва до мистиката на зачеването и така успява да вземе съдбата си в ръце. 

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж