Филмът за Еленко Начев

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Известният математик стана почетен граждани на Ловеч посмъртно

Филмът на Община Ловеч за Еленко Начев вече е достъпен в интернет в ютюб. Кой казва, че математиката е скучна наука? Че уравненията са сухи, а теоремите са умозрителни? Всичко зависи от човека.

Познавахме такъв човек, който съживяваше числата, който виждаше хумора в уравненията, откриваше емоцията в теоремите. За жалост, той вече не е сред нас. Еленко Начев, новият почетен гражданин на Ловеч, почина на 29 декември 2022 година. 

Виж тук 

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж