Филмите на детството с Радиодеца и Биг бенда на БНР

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Музика от български и световни детски филми ще представят Вокална група „Радиодеца“ с диригент Илина Тодорова и Биг бендът на Българското национално радио с диригент Антони Дончев на 18 май, четвъртък, от 19.00 ч. в Първо студио на БНР.

Проектът ще проследи музикални кадри от любимите български филми „ Таралежите се раждат без бодли“, „Изпити по никое време“, „Баща ми бояджията“, „Неочаквана ваканция“, „Фильо и Макензен“и много други.  

Най-малките радиопевци ще почетат 100-годишнината от рождението на композитора Петър Ступел с неговите вечни класики „Всичко е толкова  честно и просто“, „Ний сме попови лъжички“, „Оставете ни да играем“, които разказват за приключения, геройства, смях и безгрижни детски времена.  

„Филмите на детството не просто разказват истории, те са наситени с емоции, оптимизъм, детска наивност, щури игри и поуки за живота. За това песните и музиката от филми са така силно въздействащи и любими за големи и за малки. Чакахме с нетърпение реализацията на проекта, а тази година направихме и два нови записа в Първо студио на БНР на няколко песни от програмата, която децата ще представят на концерта,“ споделя продуцентът на ВГ „Радиодеца“  Десислава Константинова.

Специален гост на събитието е актьорът Симеон Владов, който ще се включи в програмата с изпълнения от филма „Патилата на Спас и Нели“ и ще се превъплъти в роля от детския анимационен филм „Книга за джунглата“.  

Още музика от филми като „Цар лъв“ и „Търсенето на Немо“ ще прозвучат в изпълнение на най-малкия състав на Българското национално радио. А през историите на детските филми публиката ще поведе водещата на концерта Диляна Трачева. 

Билети в Рекламно-информационния център на БНР и в мрежата на Ивентим. 

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж