Фотографско списание разказва за доброволчеството

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

 След като в края на миналата година най-голямата платформа за доброволчество в България –  TimeHeroes отбеляза своята десетгодишнина с две фотографски изложби, през 2023 г. техните усилия да разширят знанието за хората, които помагат безвъзмездно или да приобщят още повече хора към доброволческите практики, продължават. Този път организацията създава специално фотографско списание (зийн), което ще се разпространява безплатно. Този своеобразен визуален дневник на доброволческите усилия включва 27 акции. Фотографиите са на Денислав Стойчев, а авторският зийн включва негови записки от изминатите над 5000 км. Част от единственото подобно издание е и творческата рефлексия на 8 съвременни поети. В него ще може да бъдат прочетени стихотворенията на Петя Кокудева, Иван Димитров, Стефан Икога, Румен Иванов, Албена Тодорова, Георги Гаврилов, Емилия Найденова и Валентин Томов. 

Зийнът „Ще участвам!“ ще бъде представен на живо на 09 март от 18:30 ч. в пространство HyperSpace Social Tech Hub (София, ул. „20 април“ №13). 

„Стремежът ни беше да поставим естествен финал на събитията около нашата 10-годишнина, като оставим нещо след себе си – със зийна искаме да уловим и да предадем нататък най-естествената емоция от всичко преживяно, да покажем и отпразнуваме финално всички тези хора и събития, цялата солидарност, взаимопомощ и топлина, на която станахме свидетели през годината”, казват от екипа на платформата.

Изданието ще може да бъде намерено безплатно в София, Бургас и Пловдив в  разпространителската мрежа на ВИЖ. Второто представяне на зийна ще бъде на 24 март от 18:30 ч. в ТАМ – пространство за култура и социални събития във Велико Търново (ул. „Велчо Джамджията“ 16). 

Фотографското списание ще бъде достъпно онлайн на zine.timeheroes.org. Там всеки ще може да разгледа фотографиите и записките на Денислав Стойчев, да прочете стихотворенията и да се запознае по-задълбочено с историите зад всяка доброволческа инициатива. 

Изданието се реализира с финансовата подкрепата на Министерство на културата.

Патрон на кампанията „10 години TimeHeroes“ е Фондация „Америка за България“. Тя се осъществява и с безценната подкрепа на от Noble Graphics.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж