Франция обявява новото си правителство

Борн наследи Жан Кастекс, който подаде оставка няколко дни след официалното начало на втория мандат на Макрон, преизбран на изборите през април

Подобни
Новини

Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.

Днес следобед се обявява съставът на новото френско правителство,заявиха от Елисейския дворец. Първото заседание на кабинета е насрочено за понеделник, 23 май.

На 16 май френският президент Еманюел Макрон назначи Елизабет Борн, досегашен министър на труда, за нов министър-председател на страната. Тя става втората жена в историята на републиката, назначена за ръководител на правителството.

Борн наследи Жан Кастекс, който подаде оставка няколко дни след официалното начало на втория мандат на Макрон, преизбран на изборите през април.

Непосредствената задача на Борн ще бъде да подготви парламентарните избори. Те ще се проведат във Франция в два кръга – на 12 и 19 юни. Въз основа на резултатите от тях се очаква и кабинетът да претърпи реформи.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж