Французин влиза в управлението на БДЖ

Чужденецът ще внася челен опит в управлението на националния ни железопътен превозвач

Подобни
Новини

Росица Лаханова
Росица Лахановаhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
Росица Лаханова е родена в София. Завършва Журналистика и Българска филология със специалност “Езикознание” . Мечтае да се занимава със старобългарски език, но съдбата я изпраща в телевизията. Работи в сферата на електронните медии от 1999. Била е редактор, сценарист и водещ в сутрешен блок, съботно-неделни и нощни блокове в телевизиите НКТ “Евроком”-София, ББТ, “Диема”, “7 дни”, БНТ. От 1.6.2022 е член на екипа на NewsOne LIVE TV. Обича театъра, конния спорт и бързите коли. Любима книга - “Малкият принц”, верую : най-важните неща се виждат със сърцето.

Франция ни изпраща международен експерт на високо равнище, който да консултира и подпомога  провежданите реформи в националния железопътен превозвач. Това е следствие от инициатива на Николй Събев – министър на транспорта и съобщенията, информират от пресцентъра на Министерството.

Международният експерт да бъде назначен в Съвета, където се обсъждат и приемат най-важните управленски решения за компанията, предлагат от Борда на директорите на БДЖ.

„Това ще ни предостави възможност за консултиране на бъдещите планове и процеси вдружествата и използване на европейския опит и добри практики на водещи железопътни компании“, се посочва в позицията на Съвета на директорите.

В резултат на разговори на най-високо равнище, в началото на юли е получено положително становище от френската държава, която потвърждава номинирането на експерт с богат опит в железопътния сектор.  Той има дългогодишен стаж във френските железници, които са едни от най-добрите в Европа.

Идеята на министър Събев за привличане на международни консултанти получи пълна подкрепа от министър-председателя Кирил Петков, който през март проведе среща по темата с френския министър на икономиката, финансите и възстановяването на Франция Брюно Льо Мер. Въпросът беше дискутиран и на среща между заместник-министъра на транспорта и съобщенията Божидар Костадинов и посланика на Френската република, се казва още в прессъобщението.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж