Гълъб Донев: Да вървиш по стъпките на Ботев е чест и отговорност пред общата ни памет за великия поет и революционер

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Министър-председателят Гълъб Донев посети днес Калофер, където участва в тържествата, посветени на 175-ата годишнина от рождението на Христо Ботев. Премиерът беше гост на спектакъла „Етюди от живота на Ботев“, представен от ученици от СУ „Христо Ботев“ в националния музей в Калофер, носещ името на великия български поет и революционер. 

Преди събитието министър-председателят лично поздрави участниците в спектакъла и приветства техния интерес към българската история. „Всички българи сме наследници на Ботев, но – Вие много повече. Защото Вашето родно място е родното място на революционера. Вие буквално вървите по неговите стъпки. Това е чест и отговорност пред общата ни памет за Христо Ботев“, заяви премиерът Гълъб Донев пред младите таланти от Калофер. Министър-председателят подари на участниците в спектакъла факсимилно издание на личното тефтерче на Христо Ботев, което е сред малкото автентични свидетелства, чрез които можем да се „запознаем“ с революционера, поета и човека Ботев. „Не забравяйте, че Христо Ботев е човек като всеки от нас, който е милеел за род и Родина“, отбеляза още министър-председателят в разговора си с учениците, които на свой ред споделиха кои моменти от живота на Ботев ги впечатляват най-много. 

В края на спектакъла премиерът Гълъб Донев поздрави учениците за положените усилия да представят своя разказ през стихове за живота на Ботев. Премиерът специално поздрави директора и преподавателите от СУ „Христо Ботев“ за всеотдайната им работа в интерес на развитието на таланта на младите хора. 

В рамките на посещението си в Калофер министър-председателят посети къщата-музей на Христо Ботев, поднесе цветя пред паметника на великия българин и пред Паметника на баба Иванка – майката на Ботев. 

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж