Гълъб Донев проведе среща с работодателските организации

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Министър-председателят Гълъб Донев проведе среща с ръководствата на национално представителните работодателски организации в рамките на инициативата му за експертно обсъждане на ценообразуването при хранителните стоки и възможностите за намаляване на инфлацията. 

На срещата представителите на бизнеса изразиха подкрепа за действията на правителството по въвеждането на ежедневен механизъм за наблюдение и контрол по цялата верига на доставките на стоки от производителя до щандовете в магазина. Работодателите и служебният кабинет изразиха общо виждане за необходимостта от задълбочен анализ по проблема, който включително да бъде ясен сигнал относно нелоялните практики на пазара.

Премиерът Донев акцентира върху ползите от конструктивния диалог на правителството с бизнеса и призова работодателите да продължат да бъдат активен партньор за решаването на проблемите, засягащи всички български граждани. Министър-председателят специално подчерта усилията на предходния служебен кабинет за успокояване на пазара и овладяване на базисните фактори за инфлацията – природния газ, електроенергията и горивата. 

В хода на срещата беше обсъдена и темата за приемането на еврото и целенасочената работа за постигането на целевата дата 1 януари 2024 г. Правителството и работодателите изразиха единно мнение, че присъединяването на България към еврозоната продължава да е ключов приоритет за страната ни. Възможностите за бизнеса по линия на Плана за възстановяване и устойчивост и европейските фондове бяха също сред разгледаните в рамките на срещата теми.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж